Evet, tüylü dinozorlar gerçekten var olmuşlardır!

 Evet, tüylü dinozorlar gerçekten var olmuşlardır! Bu, son yıllarda yapılan araştırmalar ve fosil keşifleri sayesinde daha net hale gelmiştir. İşte tüylü dinozorlar hakkında bazı bilgiler:

1. Tüylü Dinozorlar: Dinozorlar ve kuşlar arasında evrim gerçekleştiği bilinen bir gerçek artık. Aynı zamanda dinozora benzeyen kuşların varlığı da fosiller ile ispatlandı. Tüylü dinozorlar, bu evrimsel bağlantının önemli bir parçasıdır.

2. Velociraptor: Tüylü bir dinozor türü olan Velociraptor, kuşların atası olarak kabul edilir. Kavisli pençelere sahip olan bu türün elleri ve beyni olması gerekenden daha büyüktür. Bu nedenle avını kolayca elde edebilme yetisine daha da fazla sahiptir.

3. Ankylosaurus: Ankylosaurus, bundan 65 milyon yıl önce hayatta kalmayı başaran bir dinozor türüdür. Diğer dinozorlara göre daha tembel olan bu cins, zihinsel olarak da daha eksi bir noktada yer alır. Genellikle hayatta kalabilmesinde en önemli etken fiziksel yapıları olur .

Tüylü dinozorlar, dinozorların çeşitliliğini daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor. Bu ilginç yaratıkların varlığı, fosil kayıtları sayesinde kesinleşmiştir! 🦕🦖.

Günümüzde ise bilim adamları. 👇

Colossal Biosciences* isimli şirket, mamutları yeniden canlandırma projesi üzerinde çalışıyor. Şirket, 2023'ün başında bir mamutu dört yıl içinde diriltme umutlarını paylaşmıştı ve şimdi projenin planlandığı gibi işlemesi için hayati önem taşıyan önemli kök hücreler hazır gibi görünüyor. Nesli tükenmiş bir türü yeniden canlandırmaya her zamankinden daha yakın olmak, hala tamamlanması gereken tonlarca adım olmadığı anlamına gelmiyor. Aslında, bu kök hücrelerin elde edilmesi sadece işin başlangıcı. Kök hücrelerin yeniden dirilişi tamamlamak için ihtiyaç duyulan diğer hücre türlerine dönüştürülmesi gerekiyor. Yine de yünlü mamutları yeniden canlandırmaya yönelik bu vahşi ve çılgın projedeki ilerleme karşısında heyecanlanmamak elde değil. Bu canlıların nesli binlerce yıldır tükenmiş durumda. Her ne kadar yeniden diriliş, tarihten bildiğimiz mamutların aynısını geri getirmeyecek olsa da, genetik biliminde çok önemli bir kazanım yaşanmış olacak. Ortaya çıkacak mamutların ise daha çok mamut ve fil melezi bir canlıya benzeyeceği düşünülüyor .

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski