Kedilerim ve ben bir yürüyüşteyiz Çam AVACLARI altında

 


Birkaç sincap gördüm ağaç dalında

Kar yağmadı  hava soğukta değil 
Güneş var yine, uçuşuyor kuşlar
Şarkılarını söyleye söyleye

Kedilerim ve ben bir yürüyüşteyiz
Çam AVACLARI altında
Hışırtılı sesler çıkartıyor ayaklarımız
Çam dallarının döküntüsünde

Bazen kovalarken kedileri
Saklanbac oynuyorlar benle
Gülüyorum usulca, içimde bir çocuk
Huzuru ile bahar geldi, gelecek yakın

Çiçeklerin açmasını bekliyoruz
Ben, kediler, arılar
Dünden hasret çiçek kokularına
Tıkılıp kalmaktan kovana
Kurtulacaklar kısacık ömürleri
Baharda çiçek kokusuyla ölecekler olsada..


🏵️BAHAR ÖZLEMİ 

Bahar özlemiyle yanıyor yüreğim
Kışın soğuğunda çiçek açmak istiyorum
Gökyüzünde renkli bir uçurtma olmak
Rüzgarla dans etmek istiyorum

Bahar özlemiyle doluyor gözlerim
Yeşilin her tonunu görmek istiyorum
Kuşların cıvıltısını dinlemek
Onlarla şarkı söylemek istiyorum

Bahar özlemiyle büyüyor hayallerim
Güneşin sıcaklığını hissetmek istiyorum
Bahçede koşmak, oyunlar oynamak
Sevgili dostlarla gülmek istiyorum

Bahar özlemiyle bekliyorum sabırsızca
Her gün bir umutla bakıyorum pencereden
Bir gün gelir de bahar çiçekleri açar
O gün mutlu olurum ben



Dağ Macerası

Kış tatilini değerlendirmek isteyen dört arkadaş, dağda kayak yapmaya karar vermişlerdi. Ali, Ayşe, Burak ve Ceren, sabah erkenden yola çıktılar. Arabalarıyla dağın eteklerine geldiklerinde, kar yağışı başlamıştı. Ama onlar bundan pek etkilenmediler. Kayak malzemelerini alıp, teleferiğe bindiler. Teleferik, onları dağın zirvesine yakın bir yere bıraktı. Orada bir kayak merkezi vardı. Arkadaşlar, kayak merkezine kaydolduktan sonra, pistlere doğru ilerlediler.

Kayak merkezinde birçok pist vardı. Bazıları kolay, bazıları zor, bazıları da çok zordu. Arkadaşlar, ilk olarak kolay pistlerde ısındılar. Sonra zor pistlere geçtiler. Kayak yapmanın keyfini çıkarıyorlardı. Ama Ceren, daha fazla heyecan arıyordu. Çok zor pistlere gitmek istediğini söyledi. Diğerleri de ona katıldılar. Ama çok zor pistler, daha tehlikeli ve daha az işaretliydi. Arkadaşlar, bu pistlerde kayarken, yönlerini şaşırdılar. Bir süre sonra, kendilerini dağın ıssız bir tarafında buldular. Kar yağışı da iyice artmıştı. Görüş mesafesi çok azalmıştı.

Arkadaşlar, çok korktular. Nasıl geri döneceklerini bilemiyorlardı. Cep telefonları da çekmiyordu. Bir süre rastgele yönlerde kaymaya devam ettiler. Ama hiçbir işaret veya insan göremediler. Sadece karla kaplı ağaçlar ve kayalar vardı. Üstelik hava da kararmaya başlamıştı. Arkadaşlar, artık umutsuzluk içindeydiler. Ama pes etmediler. Birlikte kalmaya ve bir çıkış yolu bulmaya karar verdiler.

Ali, dağcılıkla ilgilendiği için, pusula kullanmayı biliyordu. Cebinden çıkardığı pusulayla, güney yönünü tespit etti. Güneye doğru giderlerse, belki dağın eteklerine ulaşabilirlerdi. Arkadaşlarına, güneye doğru kaymalarını söyledi. Ama bu da kolay değildi. Çünkü güneye doğru giden yol, dik ve kayalıktı. Arkadaşlar, çok dikkatli olmaları gerektiğini biliyorlardı. Ama başka seçenekleri de yoktu. Cesurca güneye doğru kaymaya başladılar.

Yol boyunca birçok engelle karşılaştılar. Bazı yerlerde kayalar, bazı yerlerde çukurlar, bazı yerlerde de çığ tehlikesi vardı. Arkadaşlar, bu engelleri aşmak için birbirlerine yardım ettiler. Bazen ip kullandılar, bazen sopa, bazen de elleriyle kazdılar. Ama hiç vazgeçmediler. Sonunda, güneye doğru kaymaya başladıklarından yaklaşık iki saat sonra, dağın eteklerine ulaştılar. Orada bir karayolu gördüler. Çok sevindiler. Karayolunun kenarına geldiler. Oradan geçen bir aracı durdurdular. Araçtaki adam, onların dağda kaybolduklarını anladı. Onları arabasına aldı. Onlara sıcak çay ve bisküvi ikram etti. Onları kayak merkezine götürdü.

Kayak merkezine geldiklerinde, arkadaşlar çok rahatladılar. Onları arayan ailelerine haber verdiler. Sağ salim kurtuldukları için çok mutlu oldular. Ama yaşadıkları macerayı da hiç unutmadılar. Dağda kaybolmanın ne kadar tehlikeli olduğunu öğrendiler. Bir daha asla çok zor pistlere gitmeyeceklerine söz verdiler. Ama macera ruhlarını da kaybetmediler. Sadece daha dikkatli ve tedbirli olacaklardı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski