Kar taneleri dans ederken Beyaz bir örtü sererken İnsanlar evden çıkıyor



Kar taneleri dans ederken
Beyaz bir örtü sererken
İnsanlar evden çıkıyor
Kardan adam yaparak eğleniyor

Kimisi kartopu oynuyor
Kimisi kar meleği yapıyor
Kimisi fotoğraf çekiyor

Karın tadını çıkaranlar
Soğuğa aldırmayanlar
Birlikte gülen oynayanlar
Mutluluğu paylaşanlar

Karın güzelliğini görenler
Doğanın mucizesine şahit olanlar
Hayatın renklerini fark edenler
Umutla yarınlara bakanlar

Kar yağışı sona erdiğinde
Beyaz örtü eriyip gittiğinde
İnsanlar hatırlayacak
Karın getirdiği neşeyi saklayacak


KAR HAKKINDA 😂 NELER VAR..


Kar yağışı, kış mevsiminin en güzel doğa olaylarından biridir. Kar hakkında bilmeniz gereken bazı ilginç bilgiler şunlardır:

1- Kar aslında beyaz değil, şeffaftır. Ancak karın yüzeyi ışığı farklı yönlere yansıtıp renk spektrumunu dağıtarak beyaz görünmesine neden olur.

2- Kar tanelerinin her biri farklıdır. Kar tanesinin şeklini belirleyen şey etrafını çevreleyen ortam sıcaklığıdır. Kar tanesi düşerken farklı sıcaklıklara maruz kaldığında kar kristallerinin altı kolu farklı şekillere bürünür.

3- Kar, tıpkı elmas ve tuz gibi bir mineraldir. Kar kristalleri, havadaki toz veya polen gibi katı bir maddenin etrafında oluşur.

4- Eskimolar, karın değişik tür ve şekillerini tanımlamak için 100 farklı isim kullanıyorlar. Konuştukları Eskimo-Aleut dili ise toplam 10 bin sözcükten oluşuyor.

5- Kar yağarken bir sessizlik olur. Kar, şimdiye kadar bilinen en iyi ses absorbe edici materyallerden biridir. Porlu yapısı sayesinde, ses izole edici olarak kullanılan cam elyafı ve köpükten çok daha başarılı sonuç alındığı için bilim insanları, kar benzeri materyal üretimi üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar.




KAR HİKAYESİ 😆 OKUMAK İSTERSENİZ..

Karlı bir günde, küçük bir kız olan Ela, annesiyle birlikte alışverişe çıkmıştı. Ela, vitrinlerdeki oyuncaklara bakarken, gözüne bir tane kardan adam çekti. Kardan adamın üzerinde kırmızı bir atkı, siyah bir şapka ve havuçtan bir burun vardı. Ela, annesine kardan adamı almasını istedi. Ama annesi, "Oyuncak değil, kardan adam. Eriyecek, alamayız." dedi.

Ela, çok üzüldü. Kardan adamı çok sevmişti. Eve dönerken, ağlamamak için kendini zor tuttu. Annesi, onu teselli etmeye çalıştı. "Bak, evimizin bahçesinde kar var. İstersen, sen de kendi kardan adamını yapabilirsin." dedi.

Ela, eve geldiklerinde, hemen bahçeye koştu. Kar topu yapmaya başladı. Bir büyük, bir orta, bir küçük kar topu yaptı. Üst üste koydu. Kardan adamın gözleri için kömür, burnu için havuç, ağzı için düğme buldu. Şapkasını ve atkısını da kendi giysilerinden verdi. Kardan adamı tamamladı. Ona "Karlı" adını verdi.

Ela, Karlı ile çok eğlendi. Onunla konuştu, şarkı söyledi, oyun oynadı. Karlı da ona cevap veriyormuş gibi yaptı. Ela, Karlı'nın gerçekten canlı olduğunu düşündü. Onu çok sevdi.

Ama ertesi gün, hava ısındı. Kar erimeye başladı. Ela, Karlı'nın küçüldüğünü fark etti. Çok korktu. Karlı'yı kaybetmek istemiyordu. Annesine, Karlı'yı kurtarmasını istedi. Ama annesi, "Yapabileceğimiz bir şey yok, kızım. Kar erir, bu doğanın kanunu. Ama Karlı, senin kalbinde yaşamaya devam eder." dedi.

Ela, Karlı'ya sarıldı. Ona vedalaştı. "Seni çok seviyorum, Karlı. Seni asla unutmayacağım." dedi. Karlı da ona gülümsedi. "Ben de seni çok seviyorum, Ela. Seni asla unutmayacağım." dedi.

Ve Karlı, tamamen eridi. Ama Ela, onu hep hatırladı. Her kar yağdığında, onunla yeniden buluşacağını hayal etti. Ve Karlı, her kar yağdığında, onunla yeniden buluşacağını hayal etti.⛷️⛷️


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski