Kabarık, çok sevimli ve meraklı bir kedi yavrusuydu. Bir gün, evinin bahçesinde keşfe çıktı.

 


Kabarık, çok sevimli ve meraklı bir kedi yavrusuydu. Bir gün, evinin bahçesinde keşfe çıktı. Çiçeklerin arasında, renkli bir kelebek gördü. Onu yakalamak istedi. Kelebek, Kabarık'ı takip etmesi için uçtu. Kabarık da peşinden koştu.

Kabarık, kelebeği yakalamak için çok uğraştı. Ama kelebek, hep bir adım öndeydi. Kabarık, kelebeğin gittiği yöne doğru ilerledi. Birden, kendini büyük bir ormanın içinde buldu. Etrafına baktı. Hiç tanıdık bir şey göremedi. Kelebek de kaybolmuştu.

Kabarık, korkmaya başladı. Evine nasıl döneceğini bilmiyordu. Ormanda, tehlikeli hayvanlar olabileceğini düşündü. Hemen saklanmaya karar verdi. Bir ağacın arkasına gizlendi. Oradan, ormanın seslerini dinledi.

Kabarık, bir süre sonra, ormanın aslında çok güzel olduğunu fark etti. Kuşlar, cıvıl cıvıl şarkı söylüyordu. Ağaçlar, yeşil ve taze kokuyordu. Çiçekler, rengarenk açmıştı. Kabarık, ormanın güzelliğine hayran kaldı.

Kabarık, saklandığı yerden çıktı. Ormanı keşfetmeye karar verdi. Yol boyunca, birçok ilginç hayvanla karşılaştı. Bir sincap, ona fındık verdi. Bir tavşan, onunla oyun oynadı. Bir baykuş, ona bilgece tavsiyelerde bulundu. Kabarık, ormandaki hayvanlarla arkadaş oldu.

Kabarık, ormanda çok eğlendi. Ama yine de evini ve ailesini özledi. Onlara nasıl ulaşacağını sordu. Hayvanlar, ona yardımcı olmak istediler. Ona, evine giden yolu gösterdiler. Kabarık, onlara teşekkür etti. Onlara, bir gün tekrar görüşmek üzere veda etti.

Kabarık, evine doğru koştu. Bahçesine geldiğinde, ailesi onu bekliyordu. Onu çok özlemişlerdi. Ona sarıldılar. Kabarık, onlara ormanda yaşadığı maceraları anlattı. Ailesi, onun cesur ve maceracı bir kedi yavrusu olduğunu söyledi. Kabarık, mutlu bir şekilde mırladı.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski