Güzel sözler duyduğumda Kalbim sevinçle doluyor Güzel sözler söylediğimde Ruhum huzur buluyor



 Güzel Sözlerin Büyüsü


Güzel sözler duyduğumda
Kalbim sevinçle doluyor
Güzel sözler söylediğimde
Ruhum huzur buluyor

Güzel sözlerin büyüsü
Hayatı güzelleştiriyor
Güzel sözlerin gücü
Dostlukları pekiştiriyor

Güzel sözler verdiğimde
Gözler parlıyor karşımda
Güzel sözler aldığımda
Teşekkür ediyorum yürekten

Güzel sözlerin tadı
Damağımda kalıyor
Güzel sözlerin sesi
Kulağımda yankılanıyor

Güzel sözlerin ışığı
Yüzümü aydınlatıyor
Güzel sözlerin sıcaklığı
Ellerimi ısıtıyor

Güzel sözlerin kokusu
Burnuma geliyor
Güzel sözlerin dokusu
Tenimi okşuyor

Güzel sözlerin rengi
Gözümü kamaştırıyor
Güzel sözlerin dengi
Kalbimi coşturuyor

Güzel sözlerin anlamı
Bana çok şey katıyor
Güzel sözlerin yararı
Bana çok şey katıyor

🍄🌷🌺

Güzel söz sanatı, insanlara hem ifade hem de anlama yeteneği kazandırır. Güzel söz sanatı, dilin zenginliğini, gücünü ve güzelliğini ortaya çıkarır. Güzel söz sanatı, duygu ve düşünceleri daha etkili, ilgi çekici ve akılda kalıcı bir şekilde aktarır. Güzel söz sanatı, hayal gücünü, yaratıcılığı ve estetik zevki geliştirir. Güzel söz sanatı, sanat eserlerinin değerini ve anlamını artırır. Güzel söz sanatı, insanların ruhunu ve kültürünü yansıtır.🌺



Güzel Sözlerin Gücü hikaye oku 😍

Ali, küçük bir köyde yaşayan, zeki ama utangaç bir çocuktu. Okumayı çok severdi, ama arkadaş edinmekte zorlanıyordu. Çünkü konuşurken hep heyecanlanıyor, kekeliyor ve kızarıyordu. Bu yüzden diğer çocuklar onunla dalga geçiyor, alay ediyor ve dışlıyorlardı.

Ali, bir gün okulda öğretmeninin anlattığı bir hikayeye çok etkilendi. Hikaye, bir kralın, ülkesindeki en güzel sözü bulmak için bir yarışma düzenlediği, ama hiçbir sözün kralı tatmin etmediği, ta ki bir çobanın söylediği basit ama anlamlı sözü duyana kadar. O söz şuydu: "Bugün var, yarın yok."

Ali, bu sözü çok beğendi ve ezberledi. Ertesi gün, okulda bir grup çocuk onunla yine alay etmeye başladı. Ali, onlara cevap vermek istedi, ama ağzından bir türlü söz çıkmadı. O sırada, aklına çobanın sözü geldi. Ali, derin bir nefes aldı ve cesaretle şöyle dedi:

"Bugün var, yarın yok."

Bu sözü duyan çocuklar, şaşırdılar. Ne demek istediğini anlamadılar. Ali, onlara gülümsedi ve devam etti:

"Bugün var, yarın yok. Bugün siz benimle dalga geçiyorsunuz, ama yarın ne olacağını kimse bilemez. Belki yarın ben sizden daha başarılı, daha mutlu, daha zengin olurum. Belki yarın siz bana ihtiyacınız olur. Belki yarın benim arkadaşım olmak istersiniz. Ama o zaman çok geç olabilir. Bugün var, yarın yok. Bugün bana güzel sözler söyleseydiniz, yarın belki ben de size güzel sözler söylerdim. Ama şimdi, sizin sözlerinizin hiçbir değeri yok. Çünkü bugün var, yarın yok."

Ali, bu sözleri söyledikten sonra, arkasını dönüp gitti. Çocuklar, onun arkasından bakakaldılar. Ali'nin sözleri, onların vicdanlarını sızlattı. Onlar da fark ettiler ki, Ali haklıydı. Güzel sözlerin gücü, kötü sözlerden çok daha fazlaydı. Ve onlar, Ali'ye karşı çok haksız davranmışlardı.

O günden sonra, Ali'nin hayatı değişti. Çocuklar, ona daha saygılı ve nazik davranmaya başladılar. Ali, onlara kırgın değildi. Onlara güzel sözler söylemeye devam etti. Ve zamanla, onlarla arkadaş oldu. Ali, artık utangaç ve yalnız bir çocuk değildi. Güzel sözlerin gücü sayesinde, kendine güvenen ve mutlu bir çocuktu.


YUNUS EMRE...

Yunus Emre'yi tanıyalım
Şiirlerini okuyalım
Tasavvufun güzelliğini
Kalbimizde duyalım

O, Türkçe şiirin öncüsü
Aşkın ve sevginin sözcüsü
Allah'ın dostu ve kuluydu
O, Yunus Emre'ydi

Anadolu'yu gezdi dolaştı
Şam, Şiraz, Tebriz'i gördü
Tapduk Emre'nin dergahında
Hakikati buldu

Divan ve Risale yazdı
Hece ve aruzla söyledi
Allah aşkını ve insan sevgisini
Herkese bildirdi

Yunus Emre der ki Hakk'a
Senin aşkınla yanar bağrım
Sen benim yolum, yolum sensin
Seninle varım, seninle varım

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski