Gösteriş arzusu, açgözlülük, daha çok para kazanma hırsı hem vicdanı hem de dünyamızı mahvediyor.

 Arctic Ice isimli şirket, fiyortlardan buz topluyor. Buzlar devasa plastik kasalara konularak Nuuk’a götürülüyor ve buradan da soğutmalı nakliye konteynerlerine konularak Danimarka’ya taşınıyor.

Dünyaca ünlü Fransız sinema yıldızı Marion Cotillard da Instagram hesabında ‘Dibe Vur’ başlığıyla ilgili buzul küplerinin kesilip özel bir şekilde ticaretinin yapılmasını paylaştı.

Cotillard’ın paylaşımının üstüne hayranlarından binlerce mesaj geldi. 

Bir kullanıcı, “Hayır ama dibe vurduk, önce şaka sandım, insanlık suçu sayılıyor benim gözümde...Tüm bunlar zenginleri memnun etmek için…” derken, bir diğeri “Dubai. 28. BM İklim Değişikliği Konferansının yeri. İroni müstehcen.” yazdı. 

“Gösteriş arzusu, açgözlülük, daha çok para kazanma hırsı hem vicdanı hem de dünyamızı mahvediyor.” yorumu da dikkat çekici olanlardan biriydi. 

Instagram’da 1.6 milyon takipçisi olan Cotillard’ın durumdan rahatsızlığını dile getirmesi, çevre aktivistlerinin hoşuna giderken, bundan sonra şirketle ilgili çevre örgütlerinin ve Danimarka Krallığı’nın nasıl bir aksiyon alacağı da merak konusu oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski