Bir zamanlar, bir evde yaşayan bir kedi vardı. Bu kedi çok tembeldi

 Bir zamanlar, bir evde yaşayan bir kedi vardı. Bu kedi çok tembeldi, çünkü ev sahibi onu çok seviyor ve çok yediriyordu. Bu yüzden, kedi günlerini uyuyarak ve yiyerek geçiriyordu.

Bir gün, evde bir fare göründü. Bu fare çok açtı, çünkü sokakta yaşamak zordu. Bu yüzden, eve girdi ve yiyecek aramaya başladı. Ama, ev sahibi onu fark etti. Onu yakalamak için bir kapan kurdu. Ve kediye, fareyi yakalamasını söyledi.

Kedi, fareyi gördü. Onu yakalamak istedi. Ama, çok şişmandı. Fareye yetişemedi. Fare, kapanı da gördü. Ona yakalanmamak için kaçtı. Ama, evde saklanacak bir yer bulamadı.

Kedi, fareyi kovaladı. Ama, çok yavaştı. Fare, kediye alay etti. Onun, çok tembel ve beceriksiz olduğunu söyledi. Ve onunla asla yakalanmayacağını söyledi.

Kedi, çok sinirlendi. Fareyi yakalamak için daha çok çabaladı. Ama, başaramadı. Fare, kediye güldü. Onun, çok aptal ve korkak olduğunu söyledi. Ve onunla asla oynamayacağını söyledi.

Kedi, çok üzüldü. Fareyi yakalamaktan vazgeçti. Evin bir köşesine gitti. Orada, uyudu. Rüyasında, fareyle arkadaş olduğunu gördü. Ama, uyandığında, yine yalnızdı.

Ertesi gün, evde bir şey daha göründü. Bu sefer, bir köpekti. Ev sahibi, bir köpek sahiplenmişti. Köpek, evin yeni üyesiydi. Ev sahibi, köpeği sevdi. Ve ona, evi tanıttı.

Köpek, kediye geldi. Onu gördü. Onunla oynamak istedi. Ama, kedi onu istemedi. Çünkü, onun fareyi unutturacağını düşündü. Ve onun, onu rahatsız edeceğini düşündü.

Köpek, kediye yaklaştı. Onu kokladı. Onunla konuştu. Ama, kedi onu duymadı. Çünkü, onun fareyi aradığını sanıyordu. Ve onun, onu kovalayacağını sanıyordu.

Köpek, kediye dokundu. Onu yaladı. Onunla oynadı. Ama, kedi onu umursamadı. Çünkü, onun fareyi yakaladığını gördü. Ve onun, onu yiyeceğini gördü.

Kedi, korktu. Köpekten kaçtı. Ama, köpek onu bırakmadı. Kediye, onun arkadaşı olduğunu söyledi. Ve onun, ona zarar vermeyeceğini söyledi.

Kedi, inanmadı. Köpekten uzaklaştı. Ama, köpek onu takip etti. Kediye, onun yalnız olmadığını söyledi. Ve onun, onu sevdiğini söyledi.

Kedi, şaşırdı. Köpeğe baktı. Onun, ona gülümsediğini gördü. Ve onun, ona sadık olduğunu gördü. Kedi, köpeğe teşekkür etmek istedi. Ama, konuşamadı. Çünkü, onun sesi kısılmıştı.

Köpek, kediye sarıldı. Onu ısıttı. Onunla uyudu. Ama, kedi uyumadı. Çünkü, onun fareyi düşündüğünü anladı. Ve onun, onu özlediğini anladı.

Böylece, kedi ve köpek birbirlerine yakınlaştılar. Evin diğer hayvanları, onları sevdiler. Onların, çok tatlı bir çift olduğunu söylediler. Ve onlara, mutlu bir hayat dilediler.

Kedi ve köpek, birlikte yaşamaya başladılar. Evin içinde ve dışında gezdiler. Birbirlerine hikayeler anlattılar. Birbirlerine yiyecek paylaştılar. Birbirlerine sevgilerini gösterdiler. Ve birbirlerini hiç bırakmadılar.

Ama, kedi, fareyi unutmadı. Onu aramaya devam etti. Ama, onu bulamadı. Çünkü, fare, evden kaçmıştı. Ve başka bir yere gitmişti.

Ve onlar, sonsuza dek mutlu yaşadılar.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski