Bal ve limon karışımının nasıl yapılacağına dair birçok tarif bulabilirsiniz.

👇👇👇👇❤️👍

 Bal ve limon karışımı ne işe yarar diye merak ediyorsunuz. Bu karışımın birçok faydası olduğunu söyleyebilirim. İşte bazıları:

- Bal ve limon karışımı bağışıklık sistemini güçlendirir, virüslere ve bakterilere karşı korur. Bal ve limon yüksek oranda antioksidan içerir ve bu sayede vücuttaki serbest radikaller ile savaşır. Aynı zamanda hastalıklara sebep olan toksinlerin vücuttan atılmasına da yardımcı olur.

- Bal ve limon karışımı sindirim sistemini çalıştırır, kabızlığı önler, bağırsak ve mide enfeksiyonlarını tedavi eder. İdrar söktürücü bir etkisi de bulunmaktadır.

- Bal ve limon karışımı öksürüğe iyi gelir, özellikle de kuru öksürük, astım ve boğaz kuruluğu için faydalıdır. Özellikle kış aylarında daha fazla grip riski olur ve bu durumda karışımlara başvurmak gerekebilir.

- Bal ve limon karışımı cilt sağlığını iyileştirir, ciltteki lekeleri azaltır, cildi nemlendirir, ciltteki kızarıklıkları giderir. Ciltteki bakterileri öldürerek cildi temizler.

- Bal ve limon karışımı vücudu dinç tutar, enerji verir, uyanma konusunda yardımcı olur. Sabahları uyanmakta zorlananlar için bal sirke limon hazırlanması tavsiye edilir.

Bal ve limon karışımının nasıl yapılacağına dair birçok tarif bulabilirsiniz. Örneğin, zencefil bal limon karışımını yapmak için şu malzemeleri kullanabilirsiniz:

- Taze kök zencefil: 200 gram

- Süzme hakiki bal: 0,5 kg

- Limon: 2 tane

- 1 litrelik cam kavanoz

Zencefilleri iyice yıkayın, kaşık yardımıyla kabuklarını soyun ve ince ince keserek kavanoza atın. Sonra limonu yuvarlak olacak şekilde kabuklarıyla birlikte ince ince dilimleyip kavanoza ilave edin. Kesilmiş taze zencefillerin ve limonun üzerini örtecek kadar yaklaşık yarım kilo bal döküp tahta kaşıkla karıştırın. Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabının içine koyup en az 6 saat bekletin. Zencefil bal limon karışımını hazır olduğunda sulanacak ve şurup haline dönüşecektir. Toz zencefil bal limon karışımını sıcak su ile de tüketmek mümkündür ama çok sıcak olmamalıdır.


Bal ve limon karışımı yapmak için başka hangi malzemelerle bal ve limon karıştırabilirim ?

Bu sorunun cevabı için size birkaç farklı tarif önerebilirim. İşte bunlardan bazıları:

- Bal ve limon karışımı yapmak için 1 tatlı kaşığı bal ile yarım limon suyunu bir su bardağı suyun içinde karıştırabilirsiniz. Eğer sıcak yapmak isterseniz limonun suyunu sıkarak bir cezvede suyu kaynatın. Sonrasında kaynayan suya limon ve balı ekleyerek bal eriyince ocaktan alabilirsiniz.

- Bal ve limon karışımı yapmak için 1 yemek kaşığı süzme bal, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tarçın, çok az miktarda karabiber ve taze sıkılmış yarım limon suyu kullanabilirsiniz. Küçük bir kase içine bu malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.

- Bal ve limon karışımı yapmak için zencefil, bal, limon kullanabilirsiniz. Önce taze kök zencefilleri iyice yıkayın, kaşık yardımıyla kabuklarını soyun ve ince ince keserek kavanoza atın. Sonra limonu yuvarlak olacak şekilde kabuklarıyla birlikte ince ince dilimleyip kavanoza ilave edin. Kesilmiş taze zencefillerin ve limonun üzerini örtecek kadar yaklaşık yarım kilo bal döküp tahta kaşıkla karıştırın. Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabının içine koyup en az 6 saat bekletin. Zencefil bal limon karışımını hazır olduğunda sulanacak ve şurup haline dönüşecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski