Humane Ai Pin, dünyanın ilk giyilebilir yapay zeka telefonu olarak tanıtılan bir cihazdır.

 


Humane Ai Pin, dünyanın ilk giyilebilir yapay zeka telefonu olarak tanıtılan bir cihazdır. Bu cihaz, akıllı telefonlara ihtiyaç duymadan sesli ve görsel iletişim sağlayan, kıyafetinize takabileceğiniz küçük bir rozettir. Ayrıca, yapay zeka destekli olarak simültane çeviri, doğal dil işleme, GPT-4 teknolojisi gibi özelliklere sahiptir¹²³.

Humane Ai Pin, 9 Kasım 2023'te resmi olarak tanıtılacak ve 2024 yılında satışa sunulacak⁴. Cihazın fiyatı henüz açıklanmadı. Humane Ai Pin'in nasıl göründüğünü ve çalıştığını görmek için (bu videoyu) izleyebilirsiniz. Bu cihaz hakkında daha fazla bilgi edinmek için (Humane'in web sitesini) ziyaret edebilirsiniz.

16 Kasım’dan itibaren yalnızca ABD’de piyasaya sürülecek

Ortaya çıktığı ilk günlerden bu yana en dikkat çeken yönü, cihazın ekranının olmaması. Ancak bir dokunmatik yüzeyi var. Pin aynı zamanda jestlere de tepki veriyor. Kullanıcıyı ekran bağımlılığından kurtarmayı vadeden sayısız diğer ürünün aksine Ai Pin, bağlı bir akıllı telefon olmadan kullanılmak üzere tasarlanmış. Bu, T-Mobile alt yapısı üzerine inşa edilmiş Humane markalı bir kablosuz ağ yoluyla geliyor.

Gizlilik ve güvenlik endişelerini gidermeye yönelik “Trust Light” özelliği

Sistem, sistemin ne zaman kayıt yaptığını etraftakilerin bilmesini sağlayan bir “Trust Light” (Güven Işığı) özelliğine sahip. Bu ışık, özel bir gizlilik çipi aracılığıyla yönetiliyor ve herhangi bir sensörün aktif olduğunu belirgin olarak gösteriyor. Ai Pin tehlikeye girerse kapanarak Humane’den profesyonel hizmet talep ediyor. Gizlilik ve güvenlik endişelerini gidermeyi amaçlayan Trust Light özellik yakın zamanda piyasaya sürülen Ray-Ban Meta gözlüklerinde de mevcuttu.

Humane, Ai Pin’in kullanılmadığı zamanlarda çevresini dinlemediğinin altını çiziyor. Şirketin açıklamasına göre cihaz “uyandırma sözcükleri” kullanmıyor ve yalnızca kullanıcı etkileşimi üzerine etkinleşiyor.

Şirketin açıklamalarına göre sistem, yapay zeka ile donatılmış Cosmos isimli özel bir işletim sistemiyle çalışıyor. Tamamen yeni bir yapay zeka yazılımı olan Ai Bus, uygulamaları indirme, yönetme veya başlatma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bunun yerine neye ihtiyacınız olduğunu hızla anlıyor ve sizi anında doğru yapay zeka deneyimine veya hizmetine bağlıyor.

Yine şirketin açıklamalarında şu bilgiler yer alıyor: Humane’ın Microsoft ve OpenAI ile olan benzersiz işbirlikleri, Ai Pin’e dünyanın en güçlü yapay zeka modellerinden ve platformlarından bazılarına erişim sağlıyor ve teknoloji geliştikçe eklenecek yeni yeteneklerin temelini oluşturuyor. Ai Pin bağımsız bir cihaz ve bir akıllı telefon veya başka bir yardımcı cihazla eşleştirilmesine gerek bulunmuyor.

16 Kasım tarihinde sadece ABD’de satışa çıkacak olan Humane Ai Pin’in fiyatı, 699 dolar olarak açıklandı.

Bu cihaz, akıllı telefonların yerini alabilecek mi, yoksa sadece bir aksesuar mı olacak, bunu zaman gösterecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu cihazı kullanmak ister misiniz? 🤔

Kaynak: 

(1) Humane Ai Pin Akıllı Telefonun Yerini Alacağı İddiasıyla Tanıtıldı. https://bigumigu.com/haber/humane-ai-pin-akilli-telefonun-yerini-alacagi-iddiasiyla-tanitildi/.

(2) Humane AI Pin tanıtıldı. https://www.donanimhaber.com/humane-ai-pin-tanitildi-iste-fiyati-ve-ozellikleri--170762.

(3) Akıllı telefonların yerini almaya geliyor: Dünyanın ilk giyilebilir yapay zeka telefonu "Humane Ai Pin" tanıtıldı. https://www.chip.com.tr/haber/dunyanin-ilk-giyilebilir-yapay-zeka-telefonu-humane-ai-pin-tanitildi_160308.html.

(4) Our Media | Humane. https://hu.ma.ne/media.

(5) Our Media | Humane. https://hu.ma.ne/media.

(6) Our Media | Humane. https://hu.ma.ne/media.

(7) Dünyada Bir İlk: Yapay Zekalı Humane AI Pin Özellikleri ... - Tamindir. https://www.tamindir.com/blog/humane-ai-pin_84133/.

(8) El Humane AI Pin funcionará con GPT-4 e indicará que está grabando .... https://www.businessinsider.es/humane-ai-pin-funcionara-gpt-4-indicara-grabando-1325428.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski