Yaşadığı dönemde çok az takdir edilen Vangok, ölümünden sonra dünyaca ünlü bir sanatçı haline gelmiştir.

 Vangok, Avrupa sanat tarihinin en büyük ressamlarından biri olarak bilinen Hollandalı bir ressamdır. Yaşamı boyunca yaklaşık 2100 sanat eseri üretmiştir, ancak bunların çoğunu akıl hastalığına yakalanıp kendini öldürmeden önceki son iki yılında yapmıştır. Yaşadığı dönemde çok az takdir edilen Vangok, ölümünden sonra dünyaca ünlü bir sanatçı haline gelmiştir. 

Vangok'un hayatı ve eserleri hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki bağlantılara göz atabilirsiniz:

- [Vincent Van Gogh Kimdir? Van Gogh'un Hayatı, Ölümü ve Eserleri...](^2^): Bu yazıda Vangok'un çocukluğundan, izlenimcilik dönemine, kulağını kesmesinden, Yıldızlı Gece tablosuna kadar pek çok ilginç gerçeği bulabilirsiniz.

- [Van Gogh: Resmin Deli Dahisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler](^3^): Bu yazıda Vangok'un hayatının önemli olaylarını, eserlerinin özelliklerini ve etkilediği sanatçıları okuyabilirsiniz.

- [Vincent Van Gogh Kimdir? Kısaca Hayatı Ve Eserlerinin İsimleri](^4^): Bu yazıda Vangok'un kısaca hayatını ve en ünlü eserlerinin isimlerini öğrenebilirsiniz.

- [Vincent Van Gogh - Türkçe Bilgi](^5^): Bu yazıda Vangok'un biyografisini, sanat anlayışını ve eserlerinin analizini bulabilirsiniz

Kaynak: Bing ile konuşma, 06.10.2023

(1) Vincent Van Gogh - Türkçe Bilgi. https://bing.com/search?q=vangok+hakk%c4%b1nda+detayl%c4%b1+bilgi.

(2) Vincent Van Gogh Kimdir? Van Gogh'un Hayatı, Ölümü ve ... - Onedio. https://onedio.com/haber/vincent-van-gogh-kimdir-van-gogh-un-hayati-olumu-ve-eserleri-1021751.

(3) Vincent Van Gogh Kimdir? Van Gogh'un Hayatı, Ölümü ve ... - Onedio. https://onedio.com/haber/vincent-van-gogh-kimdir-van-gogh-un-hayati-olumu-ve-eserleri-1021751.

(4) Van Gogh: Resmin Deli Dahisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler - ListeList. https://listelist.com/van-gogh-hakkinda/.

(5) Vincent Van Gogh Kimdir? Kısaca Hayatı Ve Eserlerinin İsimleri. https://www.milliyet.com.tr/kultur-sanat/vincent-van-gogh-kimdir-kisaca-hayati-ve-eserlerinin-isimleri-6238969.

(6) Vincent Van Gogh - Türkçe Bilgi. https://www.turkcebilgi.com/vincent_van_gogh.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski