Teknoloji dünyasında son zamanlarda çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. İşte size bazı örnekler:

 Teknoloji dünyasında son zamanlarda çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. İşte size bazı örnekler:

1- Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisini tanıtmak için geri sayıma başladı. Snapdragon 8 Gen 3, 1+5+2 çekirdek kümesine sahip olacak ve Adreno 750 grafik birimine ev sahipliği yapacak. Snapdragon 8 Gen 3'ten güç alacak akıllı telefonlar arasında Xiaomi, iQOO, Vivo, OnePlus, Realme, Oppo, Honor, Red Magic, Meizu, Samsung ve Redmi modelleri bulunuyor¹.

Yazının devamı 

2- Apple, yeni iMac ve MacBook Pro modellerini tanıtmak için 30 Ekim'de 'Scary Fast' etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Etkinlikte, Mac bilgisayarlara odaklanan yeni donanımların ve Mac'lerin sergileneceği tahmin ediliyor².

Yazının devamı 

3- ABD'de 41 eyaletin koalisyonu, genç kullanıcılara zarar veren özellikleri platformlarında kasten barındırdığını iddia ettiği Meta'ya dava açtı. Meta'nın federal yasalar ve firma yönetmelikleri çerçevesinde platformlara erişimi yasak olan 13 yaşından küçük çocuklara ürünlerini kasten pazarladığı iddia edildi³.

Yazının devamı 

4- Bursa'da düzenlenen ve 2 gece 3 gün süren NightWATCH Hackathon'unda yazılımcılar, hiç uyumadan ve mola vermeden yazılım geliştirmek için kıyasıya yarıştı. Mert Software & Electronics tarafından düzenlenen etkinlikte, veri toplama ve dağıtımına yönelik projeler ödüllendirildi⁴.

Yazının devamı 

Kaynak: Bing ile konuşma, 27.10.2023

(1) Son Dakika Teknoloji Haberleri - Teknoloji Son Dakika. https://www.sondakika.com/teknoloji/.

(2) Teknoloji En Son Teknoloji Haberleri ve Yenilikler için ... - Hürriyet. https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/.

(3) Teknoloji Haberleri - Teknoloji Dünyasından Son ... - Son Dakika Haberler. https://www.cnnturk.com/teknoloji-haberleri/.

(4) Teknoloji Haberleri – Güncel Teknoloji ve Bilişim Teknolojileri. https://www.ntv.com.tr/teknoloji.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski