Sonbahar mevsiminde ekilecek olan çiçekler nelerdir? Sonbaharda ekebileceğiniz 5 bitki

Eğer varsa balkonunuzda veya terasınızda küçük bir köşe düzenleyerek sonbaharda çiçek dikebilirsiniz. Balkonunuza renk katmak için orkide, lale, zambak gibi muhteşem sonbahar çiçekleri dikebilirsiniz. Peki sonbahara renk katacak güzel çiçekler nelerdir? Ayrıntılar için haberimize bakın

Sonbaharda ekebileceğiniz çok güzel çiçekler var. Sonbahar en güzel mevsimdir ve bitkilerin en güzel tohumları gelecek baharda çiçek açacak ve nefesinizi kesecektir. Çiçekler hayatımızı her zaman güzelleştirdiği gibi, kokularıyla da evinizi, balkonunuzu güzelleştirir. Bahçe ve balkonu daha keyifli hale getirecek, sonbaharın donuk havasını çiçeklerle anında değiştirebilirsiniz. Sonbaharda renk değiştiren ve mevsime hayat katan çiçeklere doğru bakım yapılırsa mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Soğuk havaya dayanıklı, sonbaharda yapraklar döküldüğünde bile bahçenize ve balkonunuza renk katacak birbirinden güzel çiçek çeşitlerini sizler için derledik.

sonbaharda ekilen çiçekler
Balkon çiçekleri için en popüler ve tercih edilen çiçeklerden biri olan kasımpatı beyaz, sarı ve pembe renkleri mevcuttur. Kasım ayında aniden çiçek açmasıyla ünlü olan krizantemler, çiçek açtıklarında mükemmel görünümleriyle herkesi büyülüyor. Krizantemlerin bakımı çok kolay ve zahmetsizdir. Kasımpatı her ortamda yetişebilir ve çok dayanıklıdır, bu da onları sonbaharda öne çıkan eşsiz bir çiçek yapar.

 Çuha çiçeği bakımı nasıl yapılır?

En dayanıklı balkon çiçeklerinden biri olan çuha çiçeği, rengarenk görünümüyle büyüleyicidir. Primulalar Eylül veya Ekim aylarında ekilir ve Kasım ayında çiçek açar. Çuha çiçeği çiçeklerini mayıs ayına kadar canlı tutmayı başarıyor.

Güneş şapkası

Sonbahar çiçekleri arasında güneş şapkası, muhteşem şekli ve yıldız gibi parlayan eşsiz sarı tonuyla oldukça dikkat çekiyor. Kuzey Amerika'da yetişen sunbonnet çiçeği, sarı yaprakları ve ortasındaki kahverengi saplarıyla balkonları ve bahçeleri adeta bir cennet bahçesine dönüştürüyor. Güneş şapkasının uzunluğu 30-60 cm'ye ulaşabilir ve eylül ayında çiçek açar.

bahçe menekşeleri

Kasvetli sonbahar havasına rağmen bahçedeki menekşeler balkonu renklendiriyor. Bahçe menekşeleri ekim ve mayıs ayları arasında çiçek açar ve her ortama uyum sağlayacak farklı renk seçenekleriyle gelir.

Sarapati

Saraypati sonbaharda açan çiçeklerin bakımı en kolay olanlarından biridir. Aynı zamanda en renkli bitkilerden biridir. Ayrıca soğuk havalara dayanıklı olması nedeniyle de tercih edilmektedir. Kırmızı, lavanta, beyaz gibi farklı renklerde salapaya ile balkonunuzda renkli ve farklı bir ortam yaratabilirsiniz.

Abelya

Temmuz-ekim ayları arasında çiçek açan altı bacaklı ağaç, parlak ve rengarenk görünümüyle balkon çiçeklerinden biridir. Çiçekler dağınık görünümleriyle farklı bir atmosfer yaratır ve özellikle nemli bölgelerde iyi yetişir. -10 derece gibi düşük sıcaklıklara dayanabilen leylak çiçeği, sonbahar ve kış aylarındaki güzel görünümüyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski