Global Haberler Bitcoin, 26.000 dolar seviyesinin altına düştü.

 


Global Haberler

Bitcoin, 26.000 dolar seviyesinin altına düştü.

Ekonomik belirsizlikler ve enflasyon endişeleri ortamında yatırımcıların riskli varlıklardan kaçmasıyla, Pazartesi günü uzun vadeli tahvil getirilerinin artması, Bitcoin'in 26.000 dolar seviyesinin altına düşmesine neden oldu ve haftalık bazda %12,2 düşüş yaşandı.

Coinbase, Circle'a yapılan özsermaye yatırımıyla stablecoin desteğini güçlendiriyor.

Coinbase'ın Circle'a yaptığı özsermaye yatırımı, stablecoin üstünlüğüne doğru ilerlenildiğini gösteriyor. Circle'ın USDC ihraç ve yönetiminde tam kontrolü devralmaya hazırlandığı ve USDC'nin altı yeni blok zincirinde yakında kullanıma sunulacağı göz önüne alındığında, dijital finans dinamiklerinde büyük etki yaratacak bir değişime hazırlanılıyor. Coinbase ve Circle arasındaki anlaşma, sadece stratejik uyumlarını güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda çeşitlendirilmiş ve daha erişilebilir bir stablecoin ekosisteminin temellerini de atıyor.

Checkout.com, regülatör endişesi nedeniyle Binance ortaklığını sonlandırıyor.

Ödeme işlem platformu Checkout.com, kripto borsasının sözcüsü tarafından doğrulanan bir şekilde Binance ile olan ortaklığını sona erdirdi. İş birliği 16 Ağustos'ta sona erdi, ancak Binance, kullanıcılara kesintisiz hizmet sağlama konusunda güvence veriyor. Forbes, gelişmeyi başlangıçta düzenleyici önlemler, ortaklardan gelen soruşturmalar ve kararın arkasındaki faktörler olarak, kara para aklama, yaptırımlar ve uyum kontrolleri konusundaki endişeleri göstererek bildirdi.

FBI, 4 ay süren operasyon sonucunda değeri 1.7 milyon dolar olan kripto varlıklara el koydu.

Bu yılın Mart ile Temmuz ayları arasında Federal Soruşturma Bürosu (FBI), öncelikle Ether'i içeren toplamda 1.7 milyon dolar değerinde kripto varlığa el koydu. En büyük el koyma işlemi, 463,811 dolar değerindeki işlem ile Virginia Doğu Bölgesi'nde gerçekleşti.

Mastercard, CBDC programı için Ripple ve ConsenSys ile iş birliği yapıyor.

Mastercard, blok zinciri öncülerinden Ripple ve ConsenSys ile merkez bankası dijital varlık birimi (CBDC) programının lansmanı için ortaklık yapıyor. Endüstri içinde iş birliğini teşvik etmeyi hedefleyen Mastercard, ödeme seçeneklerini ve farklı yöntemler arasında etkileşim kabiliyetini artırmayı amaçlayarak canlı bir ekonomiyi desteklemeyi amaçlıyor. Mastercard'ın Dijital Varlıklar ve Blok Zinciri Başkan Yardımcısı Raj Dhamodharan, sağlam finansal sistemler için ödeme seçeneği ve etkileşim kabiliyetinin önemini vurguladı.


SpaceX, Bitcoin’leri ile ilgili olarak 373 milyon dolarlık zarar belirtti ve açıklanmayan bir tutarda satış gerçekleştirdi.

Wall Street Journal'a açıklanan mali belgeler, Elon Musk'ın SpaceX'in 2020 ve 2021 yılında Bitcoin varlıklarının değerini 373 milyon dolar düşürdüğünü ve belgelerin aynı zamanda uzay şirketi tarafından belirtilmeyen bir miktarda Bitcoin satışını gösterdiğini açığa çıkarıyor. Musk daha önce SpaceX'in Bitcoin sahipliğini belirtmiş olsa da, şirketin özel statüsü nedeniyle kesin miktar açıklanmamıştı.

Tayland, Facebook’u “kripto dolandırıcılığı reklamları” sebebiyle, hukuki işlem başlatma ile tehdit ediyor.

Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı, Meta şirketinin Facebook platformunda iddia edilen kripto dolandırıcılığı reklamlarını yayınlaması nedeniyle 

hukuki işlem başlatma planlarını duyurdu. Bakanlık, dolandırıcılıkla ilgili içeriğin yayılmasını engellemek için proaktif önlemler alınmadığı takdirde, Facebook'un ülkede faaliyetlerinin potansiyel olarak durdurulabileceği konusunda uyarıda bulundu. Bakanlığın, yerel mahkemeye sunulmak üzere Facebook'un iddia edilen hatalı davranışına dair kanıtları toplarken bu adımı attığı belirtiliyor.

Rain’den Haberler

Rain Pakistan Ülke Müdürü, Pakistan'da Düzenlenmiş Bir Kripto Ekonomisine Giden Yolda Öncülük Etmeyi Tartışıyor

Rain Pakistan'ın Ülke Müdürü, “CEO Today”in kapağında! Pakistan'da düzenlemeye tabi bir kripto ekonomisinin potansiyelini keşfetme; şeffaflık, güvenlik, gelir ve yatırım çekiciliği konuları, CEO Today’in Eylül ayı sayısında!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski