Anılar arasında gezinen yürekler var. Çocuk sesleriyle dolardı evler, Masumiyetin güzelliklerinde saklı kalan.


Eski zamanların gizemli sokaklarında,

Anılar arasında gezinen yürekler var. Çocuk sesleriyle dolardı evler, Masumiyetin güzelliklerinde saklı kalan.

Oyunlarla renklenirdi bahçeler, Sevinç dolu yüzlerde unutulmaz anılar. Zamanın kanatlarından süzülüp gelir, O anılar, kalbimizde hala tebessümle kalır.

Gençlik rüzgarlarıyla coşkulu dans edenler, Aşkı bulurdu gözler utangaç bakışlarla. Gökyüzüne çizilen hayallerle dolardı yürekler, Geleceğe dair tek dertleri.

Ancak zamanın akışı durmaz ne yazık ki, Hatıraların üstüne zamanın tozu çöker. Ancak yüreklerde hep bir parça kalır, Geçmişin güzellikleri, özlemle anılır.

Nostalji 🤔 şiir

Gökyüzünde yanıp sönen yıldızlar gibi, Geçmişin izleriyle dolu kalbimiz. Hatıraların gölgesinde yürürken, Gözlerde tebessüm, yürekte hüzün.

Eski defterlerde saklı kalan sayfalar, Unutulmaz anılarla dolu her bir satır. O eski sokakların kokusu hâlâ burada, Hatıraların esintisi, ruhumuza ulaşır.

Çocukluğun o saf sevinci içimizi ısıtır, Yağmurlarla yıkanan toprak kokusu gelir aklımıza. Oyunlarla dolu geçmişin sahnesinde, Gülüşlerle hop hop hoplayan yüreklerimiz.

Yıllar ne kadar da hızlı geçtiğini hatırlatır, Yüzümüzde olgunluk var, gözlerimizde o ışık yok. Ama yine de, geçmişin sıcaklığını içimizde hissederiz, Nostaljiyle sarılıp sarmalarız geçmişi.

Belki de özlem duyarız eski günlerin şarkılarına, Eski dostların kahkahalarına, sevdiklerimizin gülen yüzüne. Yine de mutluyuz, çünkü geçmiş bize hikayeler anlatır, Ve yüreklerimizde yaşatır, hayatın en güzel anlarını.

Öykü 🤔🤔

Eski bir mahallede, mevsim sonbaharın hüzünlü dokunuşuyla sarılmıştı. O mahallede herkes birbirini tanırdı, komşuluk ilişkileri güçlüydü. Çocuklar sokaklarda koşuşturur, oyunlar oynardı. Bugün, eski mahalledeki bir evin kapısı çalındı.

Kapıyı açan yaşlı bir kadındı. Karşısında uzun zamandır görmediği bir dostu vardı. Eski arkadaşlarından biriydi, çocukluk yıllarının en yakın arkadaşı. İçeriye davet etti onu ve uzun yıllardır birbirlerine ne yapılıp ne edildiğini konuştular. Anılar, gülüşler ve hüzünler dolu sohbetleri günlerce sürdü.

O eski günleri hatırlamaya başladılar. Sokaklarda top oynadıkları, ağaçlara tırmandıkları, hayaller kurdukları o güzel zamanlar... Eski defterleri açtılar ve fotoğraflara baktılar. Geçmişin sihirli dünyasında kayboldular.

Eski arkadaş, çocukluk yıllarında hep hayalini kurduğu o yeri ziyaret etmek istediğini söyledi. Gençken hep birlikte gittikleri göl kenarında piknik yapmaya karar verdiler. Heyecanla yola koyuldular.

Göl kenarına vardıklarında, o güzel günleri anımsadılar. Hüzünlenmeden edemediler. Çocukluk arkadaşı, ona dönüp "Unuttuklarımızı hatırladık bugün" dedi. O an, geçmişin sıcaklığını yüreklerinde hissettiler.

Piknik alanında oturup sohbet ederken, hava birden kararmaya başladı. Yağmur damlaları yavaş yavaş toprağı ıslatıyordu. Gökyüzünde beliren gökkuşağı, her bir damla yağmurla birlikte anılarını renklendirdi. Yağmur altında gülüşmeye başladılar, çocukluklarına dönmüş gibiydiler.

Gün batarken, eski arkadaş evine döndü. Vedalaşırken, "Bu anılarla dolu günü asla unutmayacağım" dedi. Yaşlı kadın, gülümseyerek "Unutmamalısın ki, geçmişteki anılar geleceği aydınlatır. Hatırladıkça güçlenir ve yaşanılan anların değerini daha iyi anlarsın" şeklinde cevap verdi.

O gün, iki dost geçmişi ve geleceği iç içe yaşamışlardı. Nostalji dolu anılar, onların ruhunda sonsuza dek saklı kalacaktı. Çünkü unutulmaz anılar, zamanı durduran en değerli hazinelerdi ve onları daima bir arada tutardı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski