XRP yükselişe geçti. Ancak analist uyarıyor.

Ripple-SEC davasında önemli yere sahip olacak Hinman belgeleri yayınlandı, XRP yükselişe geçti. Ancak analist uyarıyor.


Popüler
 kripto para analisti Ali Martinez, XRP’nin son fiyat hareketiyle ilgili alarm verdi. Bir tweet’te Martinez, yatırımcıları olası bir fiyat tuzağına düşmemeleri konusunda uyardı. Onlara aceleci hareketler yapmadan önce dikkatli olmalarını tavsiye etti. Analist, XRP’nin daha önce 0,55 dolar işaretini aştığını belirtti. Yatırımcılara pozisyon almaları için sabırlı olmalarını söyledi. 

“Bu, XRP fiyatının 0,55 doları geçtiği ilk sefer değil. Bu da yatırımcıları Long pozisyona çekerek onları tamamen tersine çeviriyor. Bu nedenle, XRP de long açmak için önce onay beklemeniz gerekir.”

Daha fazla netlik sağlamak için Martinez, XRP konsolidasyonu için bir grafik paylaştı. Grafiğe göre XRP’nin 0,54 doların üzerindeki kritik fiyat seviyesini koruması gerektiğini gösteriyor. Bu konsolidasyon, mumun bu eşiğin üzerinde kapanmasını gerektiriyor. Bugün XRP, kritik bir direnç seviyesini kırdıktan kısa bir süre sonra satış baskısıyla karşılaştı. Fiyat 0,54 doların altına düştü. Bu sonuç, Martinez’in uyarıcı sözlerini doğrular gibi görünüyor. Bununla birlikte, daha doğru bir değerlendirme yapmak için dört saatlik veya günlük grafikler gibi daha büyük zaman dilimlerinde mumun kapanışını izlemek gerekir.

XRP için Himman Belgeleri Yayınlandı.

XRP’nin fiyat hareketini etkileyen teknik faktörlerin yanı sıra temel faktörler de devreye girdi. Kısa bir süre önce, Ripple davasıyla ilgili uzun zamandır beklenen Hinman belgeleri kamuoyuna açıklandı. Belgeler ve haberle beraber Ripple fiyatı kısa süre içerisinde yaklaşık %7 artış yaşadı. Eski bir SEC yetkilisinin yer aldığı bu belgelerin, Ripple ve XRP’ye karşı üç yıldır devam eden hukuk mücadelesine ışık tutması bekleniyor. Belgelerde yazılanları sizler için derledik:

  • Şu anda sunulduğu şekliyle Ethereum’u bir menkul kıymet olarak düzenlemeye ihtiyaç duymamıza gerek yok. 
  • Bu konuşma şimdilik aramızda ve eğer hepimiz aynı fikirde olursak açık bir şekilde kullanılacak. 
  • Bununla birlikte Ethereum Vakfı’nın nasıl işlediğini anladığımızı teyit etmek için bu hafta içinde Buterin ile bir görüşme sağlayacağız.
  • Hala Ethereum hakkında doğrudan bir ifade eklemeye dair çekincelerimiz var. Cümlenin içindeki çekincelere rağmen, ajansın gelecekte Ethereum hakkında farklı bir pozisyon almasının zor olacağı görünüyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski