Düşünceler kilit altına alınamaz, Kağıda hapsetmek de zorlaşır zamanla. Bırakın özgürce akıp gitsinler,

 Özgürlüğün Şiiri

Düşünceler kilit altına alınamaz, Kağıda hapsetmek de zorlaşır zamanla. Bırakın özgürce akıp gitsinler, Bahar kelebeği gibi kıpır kıpır dursunlar.

Kara defterde unutulmaktan korkarlar, Okunmazlarsa kirlerinden arınmazlar. Ama özgürce savrulup uçuşurlarsa, Yeni dünyalara açılan kapılar aralanır.

Düşüncelerin engelleri yoktur, Sınır tanımaz, kısıtlamaları kabul etmezler. Özgürlükleri değişmez bir haklarıdır, Bırakın özgürce uçuşsunlar, yaratıcılıkla dolup taşsınlar.

Bazen kağıda dökmek gerekir düşünceleri, Organize etmek, hatırlamak için faydalıdır. Ama özgürce ifade etmek de önemlidir, Birbirinden farklı düşüncelerle dolu bu dünyada.

Özgürlük bir hediye gibidir insana, Düşüncelerimizi özgürce ifade edebilmek büyük nimettir. Bırakın özgürlüğünüzü yaratıcılıkla süslesin, Bir dünya dolusu renk ve coşku katsın hayatınıza

Hayallerin peşinde koşarken, Özgürce ilerlemek gerekir yol boyunca. Kısıtlanmış düşüncelerle nereye kadar gidebilirsiniz ki, Hayallerinizi gerçekleştirmenin keyfi özgürlükte saklıdır.

Belki de düşünceleriniz bugün, Sadece size ait bir dünya yaratır. Ama yarın kim bilir neler doğurur, Özgürlükle beslenen düşünceler neler yapmaz ki.

Bazen düşüncelerimiz de karanlıkta kaybolur, Uğruna çaba harcadığımız hayallerimiz de. Ama özgürlük bizi aydınlatır, Yol gösterir, bize güç verir, cesaretlendirir.

Özgürlükle kucaklaşınca düşünceler, Yepyeni bir dünya açar kapılarını. Daha güzel bir hayat, daha yaratıcı bir gelecek, Daha özgürce yaşamak, daha cesurca adım atmak için.

Özgürlüğün kıymetini bilin, Düşüncelerinizi özgürce ifade edin. Hayallerinize koşun, hayatınızı renklendirin, Özgürlükle dolu bir dünya yaratın




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski