Beyaz peynirin tadı enfes,

 Beyaz peynirin tadı enfes,

İçindeki tuzlu süt, damakta hafif eser. Kahvaltının vazgeçilmezi, Lezzetiyle herkesi mest eder.

Kaşarın sarı rengi güneş gibi, Sıcak ekmeğin üstünde erir, Sandviçlerin, pizzaların vazgeçilmezi, Lezzetiyle hepimizi büyüler.

Parmesan'ın kokusu alınca, İtalya'yı hissederiz adeta, Pasta soslarının en yakın dostu, Tadı damağından eksik olmaz hiçbir zaman.

Peynirler farklı tatlara sahip, Ama hepsi ortak bir noktada buluşur; Lezzetiyle mutluluğu hissettirir, İşte bu yüzden, peynir hepimizin sevgilisidir


Peynirin yeri apayrıdır sofrada, Yoktur onun gibi lezzetli bir ikramda. Kahvaltının tamamlayıcısıdır, Lezzetiyle gününüze neşe katar.

Kaşık kaşık tüketilir bazen, Bazen de incecik dilimlenir tabağa konur, Peynirlerle hazırlanır enfes mezeler, Her lokması ayrı bir lezzet sunar.

Beyaz, sarı, kahverengi, yeşil, Renkleriyle sofrada birer ayrı güzellik. Sert, yumuşak, yağlı, tuzlu, Her birinin tadı bir başka şahane, doyumsuzluğu.

Peynir sevenlerin gözü kara, Peynirsiz bir hayat düşünülemez hiçbir zaman, Her tattığında mutlu olur, coşkuya kapılır, Lezzetiyle dünya mutfağında birinci olur.

Peynir demek, dostluk demektir, Paylaşmak, keyifli sohbetler demektir, Tadına doyum olmaz, her defasında farklıdır, Peynirin en güzel yanı da bu işte, kısacası harikadır



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski